Topics training, Traag of snel?

Traag of snel?

Snelle bewegingen kunnen gebreken verbergen en fouten kunnen ongemerkt voorbij glippen. Men doet de bewegingen niet langzaam om ze langzaam te doen, en het is zeker niet waar dat hoe langzamer het wordt gedaan, hoe beter. Er moet een doel zijn om ze langzaam te doen. Er moet iets “substantieel” aan die bewegingen zijn of er zal geen vooruitgang komen. Het is een kwestie van “Ishiki”.

Ishiki 意識 of gericht denken

Ishiki heeft 2 kanji, 意 = I, en 識 = Shiki.


“Shiki” betekent een identificatie, het is de daad van het herkennen van iemand of iets.
“I” betekent de vastberadenheid om iets te doen, de intentie.

Waarom trage bewegingen?

Houding en gezondheid

Trage bewegingen helpen je met behulp van gericht denken (Ishiki= 意識) om bewustwording te creëren van je houding. Hierdoor zal je houding kunnen aangepast worden om het lichaam beter te laten functioneren en energie-efficiëntie te verbeteren.

Langzame oefeningen met het ganse lichaam zal de microcirculatie in de haarvaten beïnvloeden en helpen. Het gaat veel dieper dan snelle bewegingen.

Mindfulnesstraining

Vechtsporten in Japan verwijzen naar een verscheidenheid aan fysieke en mentale praktijken die zijn ontwikkeld op basis van historische gevechtstechnieken. Tegenwoordig worden vechtsporten niet alleen beschouwd als sport- en/of vechtmethoden, maar ook als activiteiten die gericht zijn op het verkrijgen van een eenheid tussen geest en lichaam.

Aikido is een Japanse krijgskunst die meerdere componenten omvat, zoals musculoskeletale training en verbetering van zowel interoceptief als exteroceptief bewustzijn.

Aikido en aanverwante stijlen omvatten praktijken (randori – sparring) die worden beschouwd als elementen die vergelijkbaar zijn met die van sport, hoewel deze praktijken (randori – sparring) niet gericht zijn op het winnen van de wedstrijden zoals typische sporten doen.

Aikido benadrukt in wezen het belang van aandacht voor de eigen adem en lichaam, en het bewust zijn van zowel de interne als externe omgevingen.

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s